Trobada de sòcies molt profitosa

 

L’Associació 50a50 va celebrar una exitosa trobada de tardor de sòcies, a l’Auditori DayOne de CaixaBank, amb la participació de més de 40 empresàries, professionals i emprenedores, compromeses amb l’objectiu 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Durant la reunió la presidenta de 50a50, Anna Mercadé, va fer balanç de la feina desenvolupada en els darrers mesos. Constituïda fa poc més d’un any, l’associació comença a créixer en número de sòcies. “És motiu de satisfacció veure que tantes dones s’estan unint, de forma solidària, transversal i cooperativament, per treballar totes juntes per la paritat efectiva entre dones i homes a llocs de presa de decisió d’institucions, organismes i empreses; moltes gràcies a totes”, va dir la portaveu.

Mercadé va explicar que s’han portat a terme diversos canvis, entre ells una reestructuració de la web per agilitzar el procés d’alta de les sòcies, la contractació d’una nova coordinadora i la recerca d’un local de coworking com a seu de 50a50.

A més, s’ha fet un considerable esforç en establir una sòlida xarxa de relacions institucionals, molt útil per a les accions de lobby de l’associació, per exemple amb diferents departaments de la Generalitat, amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l’Institut Català de les Dones i amb diversos col·legis professionals, entre d’altres institucions.

Donar visibilitat a l’associació i a la causa, a través d’aparicions i entrevistes als mitjans de comunicació, ha estat també centre d’atenció de les components de la junta de 50a50 aquests mesos.

Una altra de les línies d’acció ha estat la formació, a través del cicle de taules rodones “Liderant sectors econòmics amb talent femení”, fruit d’un acord de col·laboració amb Barcelona Activa. Aquest cicle permet donar visibilitat al talent femení i alhora inspirar les dones per tal d’ajudar-les a apoderar-se.

Tot això s’ha compatibilitzat amb la campanya de les candidates de 50a50 a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, amb l’objectiu d’assolir un ple amb el 50% de dones, i així provocar un efecte en cascada a altres organismes i a les empreses.

A la convocatòria, que va ser precedida per una reunió de junta directiva, la nova coordinadora de 50a50, Neus Jordi, va presentar el programa de serveis a sòcies, que inclou promoció professional i trobades i accions de networking, entre d’altres.

A més d’informar de les novetats i de la feina desenvolupada, la trobada de sòcies va servir així mateix per organitzar l’associació en comissions de treball, per tal de treballar de forma col·laborativa i transversal, cada sòcia en el seu àmbit d’acció o influència, per aconseguir la paritat efectiva en el màxim nombre de llocs de presa de decisions. En un primer moment, funcionaran les comissions estructurals, que són les de missió i estratègies, lobby, finançament i atenció a sòcies. La resta de grups de treball es començaran a configurar i aniran posant-se en marxa a mesura que sigui possible, per desenvolupar accions de forma vertical en cada sector.

L’acte va ser previ a la commemoració del primer aniversari del conveni signat entre l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, l’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra i 50a50, que es va celebrar amb un còctel networking a l’ICAB.

Podeu consultar aquí la presentació de la trobada. El document inclou l’organització en comissions i el nou programa de serveis a sòcies.