Presentació

Al setembre de 2015, les Nacions Unides van aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que conté 17 objectius. El número 5 és “aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes“. Tots els governs signants han declarat que la consecució de l’objectiu cinquè contribuirà decisivament al progrés de la resta d’objectius.

L’objectiu 5 es marca sis fites en àmbits molt diferents; des d’evitar qualsevol forma de violència de gènere fins a garantir l’accés universal a la salut sexual i reproductiva. A 50a50 donem suport a tots els objectius, però centrem la nostra missió en aconseguir la següent fita:

  • 50a50. Vetllar per la participació plena i efectiva de les dones, i per la igualtat d’oportunitats de lideratge en tots els àmbits de presa de decisions en la vida política, econòmica i pública

Per aconseguir aquesta meta i per implementar l’Agenda 2030, els governs demanen el suport de les empreses i de tota la societat civil. És per això que neix aquesta associació, amb la voluntat d’ampliar el suport a l’ODS 5 al major nombre possible de persones, empreses i institucions.

Entrar a les institucions econòmiques i empresarials representatives de Catalunya és un dret de les dones que contempla la Llei d’Igualtat (17/2015) aprovada al Parlament de Catalunya, i és una obligació que han de complir totes les organitzacions per ser representatives, democràtiques i tenir dret a accedir a les subvencions publiques.

Decàleg de les sòcies de 50a50

L’Associació 50a50 es defineix pel següent decàleg, que subscriuen totes les sòcies en el moment de donar-se d’alta:

Connecta’t

  • Subscriu-te a la newsletter de l’associació

  • Formaràs part de la comunitat d’amiques i amics de 50a50

Agenda

  • Consulta l’agenda d’activitats de l’associació

  • Organitzem after-works, trobades del club de lectura, sessions de networking i tallers de formació de lideratge i feminisme

Actualitat

  • Informa’t sobre les accions desenvolupades i les activitats ja organitzades

  • Segueix-nos també als nostres canals de xarxes socials, a Twitter, Instagram i LinkedIn

Fes-te sòcia

  • Dóna un pas més per la paritat i col·labora econòmicament

  • Accedeix a serveis de formació, promoció professional, visibilitat i networking