Reflexions feministes i apoderament de la dona al club de lectura

 

 

En tornar de les vacances l’Associació 50a50 ha reprès el club de lectura, amb la celebració de la segona sessió, que s’ha centrat en el llibre “La trena”, de la francesa Laetitia Colombani, una història sobre tres dones que, nascudes en continents diferents, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

Aquesta sessió ha estat dirigida per Cristina Oliva i ha inclòs una profunda reflexió sobre l’estat de la situació de la igualtat de gènere i el feminisme al món. “Les històries d’aquestes tres dones valentes, que passen a la Índia, a Itàlia i al Canadà, són actuals i demostren que les dones empenyem per canviar les estructures, malgrat la invisibilització que patim, les pors i les pressions”, ha dit Anna Mercadé.

A partir de l’obra de Laetitia Colombani, les sòcies de 50a50 han compartit pensaments i anècdotes sobre la manca d’igualtat de gènere a la nostra societat, i al mateix temps han rebut importants dosis d’apoderament de la dona per tal de millorar aquesta situació i avançar cap a la igualtat real.

El sistema patriarcal, la cultura judeo-cristiana, la maternitat, la racionalització dels horaris i la crisi d’identitat de l’home són alguns dels temes que s’han tractat a la sessió, que s’ha celebrat a la Llibreria Documenta.

La trobada ha comptat amb la participació de tres possibles noves sòcies, que n’han sortit encantades. “Acabo d’adonar-me d’algunes coses que estan passant al meu voltant, fins ara no hi feia molt de cas però aquesta sessió m’ha obert els ulls, ha estat tot un descobriment”, ha comentat una d’elles.

La propera sessió del club de lectura de 50a50 se celebrarà el dilluns 30 de setembre, amb la presentació del llibre “Imbatibles, la edad de las mujeres” a càrrec de dues de les autores, Sara Berbel i Estrella Montolío, que també són sòcies de 50a50.

El club de lectura és obert a totes les sòcies de 50a50, així com a amigues i altres dones interessades en conèixer l’associació, sempre prèvia inscripció a info@50a50.org