Les claus de la neurociència, amb Gina Aran

La quarta sessió del programa de formació de lideratge femení de 50a50 s’ha desenvolupat en format online sota el títol “Eines del neurolideratge per a l’apoderament de la dona líder” i amb Gina Aran com a ponent.

Consultora de recursos humans especialitzada en lideratge i desenvolupament organitzacional, Gina Aran ha explicat les bases de la neurociència per al lideratge: “L’objectiu és conèixer millor com funciona el nostre cervell, per poder potenciar les habilitats, entrenar algunes funcions cognitives, i així poder ser millors líders, ja que aquestes eines tenen incidència en la motivació, la creativitat, el lideratge d’equips i la presa de decisions, entre d’altres”.

Segons la CEO de la consultoria estratègica de recursos humans Inginium i professora d’ESADE Executive Education, els cervells d’homes i dones són diferents, i això explica el fet que nosaltres siguem més empàtiques o tinguem més capacitat de multitasking, per exemple.

Amb tot, una bona líder ha d’estar orientada a la tasca i també a les relacions, i ambdues àrees engloba una sèrie de comportaments i funcions cognitives que es poden entrenar.

“Lideratge vol dir conduir un grup de persones cap a uns objectius i motivar-les per assolir-los. La motivació és fer moure quelcom, i això depèn de voler, de poder i de saber. D’aquí que sigui tan important l’empatia i la comunicació: la comunicació no és parlar, és escoltar, escoltar amb tots els sentits”, ha recordat Gina Aran.

A més de la part magistral, la sessió ha incorporat una activitat en grups de treball, que ha permès a les sòcies de 50a50 detectar punts forts i febles i posar en pràctica alguns dels consells de Gina Aran.