La vida al centre de tot, ara més que mai

Per responsabilitat social davant la crisi del coronavirus, l’equip de 50a50 treballem ja des de casa des de la setmana passada, i seguim 100% operatives als nostres canals de comunicació habituals. Com vosaltres: jo em quedo a casa.

Són moments difícils però potser també ens trobem davant d’una oportunitat. Una oportunitat per fer un resset a la societat, per transformar el model organitzatiu, per avançar cap al canvi de paradigma que moltes de nosaltres ja reclamem des de fa temps, per posar en valor el temps compartit amb les nostres persones estimades, per provar el teletreball i descobrir noves fórmules de conciliació familiar i laboral.

Amb tot, en aquesta situació d’emergència sanitària, social i econòmica, des de 50a50 volem fer una crida a no baixar la guàrdia, a estar atentes a qualsevol vulneració dels drets de les dones que tant ens ha costat aconseguir, a seguir treballant per la igualtat, perquè per un motiu o altre les dones constitueixen un dels grups més vulnerables. Alguns consells:

  • Com sabeu, les persones grans són les més vulnerables. Si al vostre edifici n’hi ha, us convidem a organitzar-vos entre els veïns per tal d’ajudar-les i que, sobre tot elles i ells, no surtin de casa ni per a les necessitats bàsiques. Tinguem cura especialment ara dels nostres majors.
  • Teniu contractades dones de fer feina, cuidadores, mainaderes? Elles també s’han de quedar a casa, però siguem solidàries i, nosaltres que podem, fem l’esforç de mantenir-les a la Seguretat Social i de seguir pagant-les el sou, perquè segurament perdran les altres feines a hores amb què sobreviuen mes a mes.
  • La conciliació ha de ser corresponsabilitat. Tots els membres de la família han d’ajudar a casa. Som les dones les qui tradicionalment ens hem ocupat de les cures i de la casa, però ells ho fan tan bé com nosaltres, donem-los aquesta oportunitat! En tot, lideratge compartit. I també és una oportunitat perquè fills i filles assumeixin la responsabilitat de cuidar-se i de cuidar. Hem de repartir les responsabilitats entre tots els membres de la família, inclosos nens i nenes.
  • Un record també per a aquelles dones vulnerables econòmicament, que es veuen obligades a conviure amb els seus maltractadors, aquells que les agreugen de forma física o psíquica. Cap pas enrere.
  • I un gràcies infinit al personal sanitari, i també a les persones de la neteja que s’encarreguen de què als hospitals i centres sanitaris es pugui treballar amb seguretat, i a les persones que treballen a farmàcies, supermercats i altres negocis que ofereixen serveis de primera necessitat.
  • Solidaritat i sororitat. A les xarxes socials trobareu moltes iniciatives per ajudar la comunitat, per posar aquest granet de sorra per avançar cap a un món millor. Vigileu que es tractin d’informacions fiables i segures.

Cuideu-vos i cuideu el vostre entorn. I calma i paciència. Ara més que mai, la vida al centre de tot.