La gestió de la junta directiva, aprovada

L’Assemblea General de Sòcies de l’Associació 50a50 s’ha reunit en format telemàtic a causa de les restriccions anti Covid-19 per tal de fer balanç del mandat de l’últim any i presentar les propostes per als propers mesos.

En un ambient molt agradable, les sòcies de 50a50 han aprovat els comptes i la gestió de la junta de 2019 i han donat el seu vistiplau al pressupost de 2020. Així mateix, han acordat la modificació d’alguns punts dels estatuts, que es porten a terme per adaptar-los a la nova realitat post pandèmia i també per permetre que la junta directiva es renovi de forma més àgil i aprofitant tot el talent femení disponible entre les sòcies.

Arrel de l’aprovació de les modificacions estatutàries, properament se sotmetrà a l’aprovació de l’assemblea la composició de la nova junta directiva de 50a50, una vegada els nous estatuts estiguin inscrits al Registre d’Associacions. Entre els canvis proposats a la junta, figura l’elecció de Juliana Vilert i Barnet com a vicepresidenta segona, en substitució d’Isabel Martínez-Cosentino Ramos, i la designació de Carol Daunert Armillas com a tresorera rellevant en aquest càrrec a Elizabeth Breedlove. Així mateix, entren a formar part de la junta directiva Núria Bosch Sagrera i Susana Prado Garcia, a més de la mateixa Juliana Vilert.

Quant al pla d’acció de 2020-2021, s’ha plantejat mantenir les quatre línies d’acció de l’associació: lobby, visibilització, formació i networking, i conscienciació. Amb tot, aquest proper curs es potenciaran les accions de lobby per tal de collar l’administració pública, les entitats i les empreses a complir el disposat a la Llei d’Igualtat. Properament s’informarà de les novetats en aquest sentit.

La presidenta de 50a50, Anna Mercadé i Ferrando, ha agraït la participació de les sòcies en l’assemblea i la confiança depositada en la junta directiva: “És un honor i motiu de gran satisfacció poder reunir-nos en l’assemblea, encara que sigui a través de la pantalla. En nom de tota la junta directiva, agraeixo la col·laboració de totes les sòcies en aquests mesos d’incertesa. Remem juntes cap a la mateixa direcció, el compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, i és en aquests moments, en què s’ha comprovat una vegada més que les dones portem gran part del pes de la societat i que malgrat tot som les que patim més els efectes de les crisis, és en aquests moments quan la nostra missió fundacional té encara més sentit. Som dones poderoses i podem canviar el món, aquest és el moment. Ara bé, és una feina a llarg termini, treballem per les nostres netes, perquè trobin un món més just i igualitari”.