Estrena de luxe del club de lectura

 

 

L’Associació 50a50 ha inaugurat el seu club de lectura feminista, amb la presentació del llibre “Curs de feminisme per a microones” (Ara Llibres) a càrrec de la seva autora, Natza Farré.

La primera sessió del club de lectura, que se celebrarà mensualment a la Llibreria Documenta, ha comptat amb la participació d’una vintena de sòcies i simpatitzants, que han gaudit d’una estona d’ensenyaments feministes amb molt d’humor.

La presidenta de 50a50, Anna Mercadé, ha explicat en la introducció que l’objectiu d’aquest club de lectura és formar i reflexionar sobre el feminisme i preparar-nos professional i personalment per liderar un moviment de dones emprenedores, professionals i executives compromeses amb el canvi de paradigma que estem vivint i disposades a marcar tendència a nivell empresarial, econòmic i social des de la perspectiva de gènere.

“El feminisme és una revolució, però no tenim cap dret nou adquirit, de moment només veiem canvis petits, i a més com a reacció la tendència és el conservadorisme, tornar allà on estàvem”, ha recalcat Natza Farré, tot fent èmfasis en la necessitat de què la mateixa dona prengui consciència de la urgència de la situació.

La periodista i autora de “Curs de feminisme per a microones” ha destacat que “quan defensem els drets de les dones estem lluitant per millorar tota la societat” i ha assenyalat que “estem parlant de reivindicar els nostres drets com a persones, per la igualtat, per una societat més justa”.

Amb tot, tant Natza Farré com Anna Mercadé han estat d’acord en el fet que, tot i que estem avançant a pas de formiga, els passos que hem aconseguit eren inversemblants fa uns anys. Hem començat a tenir veu.

Molt bon ambient s’ha aconseguit crear en aquesta primera sessió del club de lectura, que tindrà continuïtat el mes de setembre, després de les vacances. Els propers llibres que es comentaran en el club de lectura de 50a50 seran “La trena” (Salamandra), de Laetitia Colombani, i “Imbatibles, la edad de las mujeres” (Calambur Editorial), de María Rosa Benedicto, Sara Berbel, Maribel Cárdenas, Estrella Montolío i Ester Pujol.