Un dia en femení: Provoquem la reflexió pel 8M

La campanya “Un dia en femení” pretén convidar a la reflexió sobre la invisibilitat de les dones a través del llenguatge. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Associació 50a50 i l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona, a la qual dona suport també el Col·legi de Periodistes de Catalunya, en què demanem la col·laboració dels mitjans de comunicació per informar, un sol dia i amb motiu del 8M, utilitzant el femení com a genèric, enlloc del masculí.

A través del projecte “Un dia en femení”, 50a50, ODEE i el Col·legi de Periodistes de Catalunya volem proposar la reflexió de la ciutadania envers la invisibilització de les dones que provoca l’ús del masculí genèric. És una acció d’impacte, coral i innovadora, en contra del sexisme en el llenguatge, que posi per un dia a tota l’audiència en la posició de les dones, que són el 50% de la població. Segons recorda la fundació Sexpol, l’ús freqüent i habitual del masculí genèric suposa el silenci sobre l’existència de les dones i contribueix a la seva invisibilitat i exclusió, quan no una consideració de menyspreu envers les dones.

És per això que hem convidat el proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a escriure i publicar tots els textos dels mitjans (per als mitjans escrits) o a utilitzar i emetre els programes (per a la ràdio i la televisió) utilitzant exclusivament el gènere en femení.

Per adherir-se a la iniciativa, els mitjans han de completar aquest breu formulari.