Aquest mes de novembre hem tingut una altra sessió del nostre club de lectura feminista, de la mà de l’obra “Nuevos hombres buenos. La masculinidad en la era del feminismo“. A més, hem tingut el plaer de comptar amb el seu autor, Ritxar Bacete.

Nuevos hombres buenos. La masculinidad en la era del feminismo” manifesta la necessitat que els homes trenquin amb els fonaments d’una societat desigual d’estructura masclista i patriarcal. No sols pel fet que vulnera els drets de les dones sinó perquè, encara que molts no ho sàpiguen, tenen coartada la seva llibertat de ser. També reivindica la bondat dels homes, i del regal que ofereix el feminisme per a créixer i ser crítics amb la masculinitat hegemònica dominant i tòxica.

Durant la xerrada, Bacete va reivindicar la figura dels homes bons, tendres i sensibles, a pesar que hagin estat oblidats i invisibilitats pels models tòxics.
També va destacar com hi ha posat l’ètica de la cura en el centre de la vida i les polítiques, atès que “existim gràcies a la cura. La cura fa possible la vida i la dignifica, encara que històricament s’ha deixat fora. El masclisme és un entrenament molt sofisticat per a perdre aquesta connexió amb la cura”.

Durant la xerrada, la Sra. Mar Gaya, va anar liderant i dinamitzant les assistents, així com destacant diferents paràgrafs de l’obra, per tal que Ritxar pogués explicar i detallar les seves paraules.

Finalment, les assistents han començat una conversa distesa sobre el valor de crear vincles directes, feminisme i cultura patriarcal. En addició, hi va haver qüestions més específiques, com el vincle que es crea entre mares i fills, la necessitat d’instruir l’educació feminista des de petits o bé, com gestionar el patriarcat en joves, entre d’altres.

Per acabar, la presidenta de l’Associació, Anna Mercadé, destaca: l’única manera de fer les coses, és juntes.