Parlem d’amor al club de lectura amb Montse Barderi

El proper dilluns 17 de maig tindrà lloc una nova sessió del club de lectura. En aquesta ocasió, el llibre escollit és “Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI” de Montse Barderi, que ens acompanyarà en la conversa sobre la lògica aristotèlica per la dona i els seus avenços en com reconstruir el món present amb una òptica més inclusiva. La sessió es farà de manera online de 19 a 20:30 hores.

Montse Barderi és escriptora, amb estudis de filosofia, periodisme i especialista en estudis de gènere. També col·labora en diaris i cadenes de ràdio, fa formacions en els àmbits d’escriptura creativa, dona i literatura, i de l’amor des d’un punt de vista ètic i feminista.

Aquest es un llibre que il·lumina les aigües obscures del mar de l’amor. Es pot estimar be i malament, l’amor te a veure amb la passió, però també amb l’ètica. Descobrir-ho es una altra manera d’obrir els ulls. Un llibre que tracta d’un tema que se’n parla poc: el maltractament de baix voltatge. No deixa marques, no hi ha grans insults, però menyscaba el propi jo fins a l’aniquilació.

Aristòtil no va fer mai cap llibre pensant que les dones podríem llegir-lo, érem per a ell una mena d’home incomplet. No cal passar comptes, tothom es capaç de pensar el que la seva època li permet pensar. Però nosaltres, homes i – especialment les dones del segle XXI – ens fem nostre el privilegi de fer parlar la seva obra des del nostre present i la nostra vida. Amb tota la transgressió que això suposi, perquè del que es tracta no és pas de fer un tractat especialitzat sinó un manual d’amor, una carta per a navegants per aquest mar tan tèrbol.

Per participar a la sessió, cal inscriure’s-hi escrivint a info@50a50.org abans del mateix dilluns de la sessió a les 12h. Les persones correctament inscrites rebran un recordatori amb l’enllaç de la sessió, que es farà per Zoom.