OTBT, una oportunitat única per millorar les soft skills i connectar amb emprenedores a nivell europeu

Ets dona i et dediques al turisme i/o a les indústries creatives? Vols millorar el teu perfil professional i ampliar les teves connexions a nivell europeu? El projecte Off the Beaten Track (OTBT) t’obre la porta a una formació gratuïta per millorar les teves soft skills a la vegada que entraràs a formar part d’una comunitat europea de dones emprenedores.

Com a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, moltes dones han perdut el seu treball o han sofert una gran pèrdua d’ingressos. A través de l’exploració del vincle entre el turisme, el desenvolupament sostenible i la creativitat (Pla d’acció de l’OMT, 2010), el projecte europeu Off The Beaten Track té com a objectiu empoderar i millorar l’ocupabilitat de les dones dels sectors cultural o turístic.

Els socis participants d’aquest projecte Erasmus+ han creat una acadèmia online, oberta i gratuïta, que consta de programes informals de capacitació i tutoria i que inclou accions i activitats com promoure la creació de xarxes, la inspiració i l’empatia, la millora de les habilitats creatives i les competències digitals. El programa està finançat amb fons europeus d’Erasmus+, per la qual cosa és totalment gratuït per a les participants.

Els requisits per participar són:

  • Ser dona
  • Tenir mínim 30 anys
  • Ser emprenedora o amb voluntat de ser-ho
  • Treballar en turisme i/o sector cultural
  • Bon coneixement de l’anglès (les activitats locals es faran en català o castellà, però la resta en anglès)
  • Residir en algun dels països participants: Espanya, Eslovàquia, Estònia, Itàlia
  • Compromís per participar a totes les activitats de l’acadèmia

De forma global, l’acadèmia ofereix un camí personalitzat per a cada participant, entrar a una comunitat de dones emprenedores i l’accés a dones changemakers, professionals referents en els sectors del turisme i la cultura i la creativitat que oferiran la seva expertesa i acompanyament.

Aquest itinerari de formació i desenvolupament professional inclou les següents activitats i eines de desenvolupament:

  • Eina d’autoavaluació personal de soft skills, que s’utilitzarà per definir el recorregut formatiu personalitzat de cada dona participant, per millorar les seves oportunitats laborals.
  • Cercle de mentoria local, que tindrà lloc a la Incubadora Almogàvers de Barcelona Activa el dijous 13 d’abril de 14:30 a 19:30 hores, amb un programa que inclou una xerrada inspiradora d’una dona changemaker i una sèrie de tallers per millorar les soft skills a mesura que es treballa en grup en una idea de projecte en els sectors turístic o d’indústries culturals.
  • Webinars temàtics sobre competències professionals, de maig a setembre de 2023. Marca personal i biaixos inconscients de gènere són alguns dels títols previstos per a aquestes sessions online (es demana la participació a almenys dos dels webinars que s’organitzaran).
  • Píndoles formatives i inspiradores, que cada dona participant podrà llegir o visualitzar al seu ritme, a través de la plataforma educativa del projecte, i en el marc d’un itinerari formatiu personalitzat creat segons els resultats de l’eina d’autoavaluació personal de soft skills.
  • Participació activa als fòrums de la plataforma educativa, on les dones participants tindran l’oportunitat de connectar amb les altres professionals d’Espanya, Itàlia, Eslovàquia i Estònia que participen en el projecte, així com amb les dones changemaker i les facilitadores.
  • Cafè amb una dona changemaker. Aquesta sessió, que podrà ser presencial o virtual, té l’objectiu de fer el seguiment del desenvolupament professional de les dones que han participat al cercle de mentoria.
  • Cercle de mentoria europeu (opcional), que tindrà lloc a la localitat de Matera (Itàlia) en dates per especificar.
  • Hackathon online europeu (opcional), que se celebrarà el novembre i on les dones participants tindran l’oportunitat de compartir les seves idees de projecte en els sectors turístic i indústries culturals i buscar aliances amb altres dones.
  • Activitat final presencial del projecte, que se celebrarà entre desembre de 2023 i gener de 2024, amb un programa per definir.

Aquesta convocatòria és per poder accedir a tota l’acadèmia, així que, si us plau, tingues en compte que estem buscant dones disposades a comprometre’s amb tot el procés d’activitats del projecte.

Per participar en aquest programa de desenvolupament professional, cal presentar la teva candidatura a través d’aquest formulari.

La data límit per presentar la candidatura és el 25 de març.

Les dones que s’hi presentin rebran confirmació per correu electrònic, així com totes les instruccions per participar en les diferents activitats. Hi ha places limitades només per al cercle de mentoria local, per la qual cosa totes les interessades tindran l’oportunitat de beneficiar-se d’aquest programa, d’una forma o altra.