Najat El Hachmi, al club de lectura

 

 

La propera sessió del club de lectura de 50a50 serà el dilluns 11 de novembre, de 19 a 20.30 hores, a la Llibreria Documenta (Pau Clarís 144). Es tractarà el llibre “Sempre han parlat per nosaltres”, de Najat El Hachmi, amb la participació de la mateixa autora.

Poques veus tenen tanta autoritat per parlar de feminisme i identitat com Najat El Hachmi. Més enllà de la seva condició d’immigrant i de filla de família musulmana marroquina, el seu món narratiu és un món de dones. Amb aquest coneixement de primera mà, s’ha format una opinió sobre el que suposa ser feminista avui dia. Per això ha escrit aquest assaig, per exposar el seu punt de vista i denunciar les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen les dones.

La seva mirada, a més, s’enriqueix amb les particularitats amb què es troben les dones immigrades a Europa, que experimenten la següent paradoxa: viuen en una societat moderna i democràtica, on la igualtat de drets és una realitat legal i on existeix una consciència feminista creixent, i, en canvi, a les “filles” de procedència migratòria musulmana encara els costa treure la veu a l’esfera pública per denunciar el masclisme concret en el qual creixen.

Per adquirir el llibre, les sòcies participants del club de lectura gaudeixen d’un 5% de descompte a la Llibreria Documenta.

Es necessari confirmar assistència escrivint a info@50a50.org