L’impacte de la pandèmia i la crisi sobre la salut mental, al Cicle Hipàtia

El Fòrum Hipàtia, liderat per l’Associació 50a50 i format per 23 entitats que treballen per la igualtat efectiva i real entre dones i homes, llança la convocatòria de la segona sessió del Cicle Hipàtia, que se centrarà en l’impacte de la pandèmia i la crisi sobre la salut mental des de la perspectiva de gènere.

Aquesta sessió, que tindrà lloc el dimarts 6 de juliol de 18 a 19.30 hores en format telemàtic, abordarà una de les conseqüències més greus i més silenciades que està tenint la crisi triple de la pandèmia, com és l’efecte sobre la salut mental, que en major mesura està afectant els col·lectius més vulnerables, com el de les dones. Amb aquesta tertúlia, el Fòrum Hipàtia denuncia la invisibilitat que està rebent aquesta problemàtica i exigeix solucions urgents a l’administració, per a una crisi que s’endevina de molt llarg termini.

Sota el títol “Impacte de la pandèmia i la triple crisi en la salut mental des de la perspectiva de gènere”, aquesta segona sessió del Cicle Hipàtia comptarà com a ponents amb:

  • Anna Mercadé i Ferrando, presidenta de l’Associació 50a50, que farà la introducció en nom del Fòrum Hipàtia.
  • Anna Olivé i Torralba, de Medicina General i Psicogeriatria de l’Hospital Mare de Deu de la Mercè, membre de la junta de Metgesses.cat i vicepresidenta de les seccions de metges de residències i de l’àmbit sòcio-sanitari del CoMB.
  • Gemma Parramon Puig, cap de secció del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
  • Dolors Liria, psicòloga i comissionada de Desenvolupament Profesional i Ocupabilitat al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
  • Leticia Asenjo Huete, directora tècnica d’EDAI.
  • Alba Luque Tintó, infermera de la Unitat d’Hospitalizació Domiciliària de Salut Mental a la Fundació Sanitària Mollet del Vallès.

El Fòrum Hipàtia escenifica la unió de les associacions de dones empresàries, directives i professionals treballant per un mateix objectiu, la presència equitativa de dones en llocs de decisió, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Les jornades del Cicle Hipàtia estan obertes, de forma gratuïta, a totes les persones interessades en reflexionar i avançar cap a la igualtat real entre dones i homes. Per participar a la segona sessió, cal inscriure’s-hi a través d’aquest enllaç. Les persones correctament inscrites rebran per correu l’enllaç de la reunió, que es farà a través de Zoom. Les inscripcions es tanquen el mateix dia de l’esdeveniment a les 10h.

Inscriu-te a la segona sessió del Cicle Hipàtia