Les dones de 50a50, amb més empenta que mai

 

Les dones de l’Associació 50a50 ens presentem com a independents a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, seguint l’estratègia inicial.

Les candidatures d’Enric Crous i José María Torres es van apropar a 50a50 per separat, fa temps, per explorar una col·laboració. L’Associació va plantejar la necessitat de presentar un projecte conjunt a tres bandes, paritari, per al canvi real i per a la renovació generacional de la Cambra, amb la constatació de què per a la transformació autèntica cal un nou lideratge i noves cares.

Tot i ser les impulsores de l’acord que han aconseguit aquestes dues candidatures, volem deixar constància del fet de què diferents interessos econòmics i de poder per part d’aquestes llistes han bloquejat el pacte a tres. L’Associació ha fet concessions fins a darrera hora per tal d’arribar a una entesa, però malauradament ens hem hagut d’assabentar de la seva decisió per una piulada.

No obstant això, constatem com un èxit el fet de què les candidatures recullin el nostre discurs i tinguin en compte la importància de la representació femenina.

Les dones de 50a50 seguim endavant, més convençudes que mai de què és necessari un canvi real a la Cambra de Comerç de Barcelona i a molts organismes més. Les dones representem la meitat de la població i necessitem tenir veu i vot propis als llocs de presa de decisió, sense dependències, per una societat més justa i igualitària, d’acord amb la Llei d’Igualtat catalana i d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Els fets d’aquests darrers dies ens reafirmen en aquesta posició i ens conviden a alçar-nos com a la proposta real de renovació per a la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’Associació 50a50, que presideix Anna Mercadé i que compta amb gairebé cent empresàries, directives i professionals com a sòcies, treballa per la paritat efectiva entre dones i homes als llocs de presa de decisió d’institucions, organismes i empreses.