La síndrome de la impostora, a anàlisi al club de lectura

L’Associació 50a50 reprèn les sessions del club de lectura, un espai de trobada i empoderament destinat a la formació en el feminisme. El primer llibre que es tractarà en el curs 2021-22 serà El síndrome de la impostora”, d’Elisabeth Cadoche y Anne de Montarlot, editat per Península.

El dijous 16 de desembre, de 18.30 a 20 hores, en format online, comentarem aquest llibre i en especial el capítol 2 de l’obra, centrat en les causes d’aquesta síndrome. “Existeix la síndrome de la impostora?”, aquesta és una de les preguntes que debatrem en aquesta sessió en què participarà una de les editores d’Edicions Península, Rosario Gómez.

D’acord amb la sinopsis del llibre: “Per què a l’escola les noies creuen que no han estudiat prou i, en canvi, els nois pensen que «l’examen era molt difícil»? Per què actualment, encara que les estadístiques continuïn mostrant que elles treuen millors notes, ens segueix mancant confiança? Per què la majoria de dones senten que són un frau a la feina i que els seus èxits són només fruit de la bona sort? Això és el que es coneix com a síndrome de la impostora: una manca d’autoestima que et porta a dubtar constantment del teu potencial.”

Debatrem doncs sobre les causes del fenomen, a més de compartir una bona estona d’aprenentatges feministes.