Escriptura professional, al taller de competències de Lideratge50a50

L’Associació 50a50 organitza per al dimecres 23 de març un nou taller de competències del cicle de #Lideratge50a50, centrat en aquest cas en l’escriptura professional. Sota el títol “La teva escriptura et defineix”, la sòcia Laia Terrón impartirà aquesta sessió.

En aquesta trobada dirigida per la fundadora de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres, podràs conèixer els avantatges del llenguatge planer en l’escriptura professional. En paraules de la mateixa formadora:

“Sí, efectivament, quan escrivim comuniquem una manera de ser. Un jo. Qui escriu poc, potser ens pot enganyar, però quan has intercanviat 3 o 4 missatges escrits amb aquesta persona ja et fas una idea o comences a projectar com és: caràcter, estudis, eficiència professional, etc. En poques paraules: et dona o no confiança.
Les paraules no són neutres, les paraules són interpretades per qui ens llegeix; i un mateix missatge es pot entendre diferent segons el context i les persones que participen en la comunicació. Així, és important parar-hi atenció i saber-les escollir. A vegades, fem servir un vocabulari massa elevat o arcaic simplement perquè estem repetint uns patrons. I per què ho fem? Té sentit?
En aquesta xerrada parlarem del llenguatge professional i de com el moviment ‘plain language’ ha vingut per quedar-s’hi. També obtindràs eines per escriure amb més claredat i confiança. I tu, com escrius?”

Laia Terrón és economista, però la seva passió són les lletres. El 2011 va crear l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres. Imparteix classes a ESADE a l’assignatura de comunicació escrita professional. També és formadora d’empreses, entre elles FCC, Banc Sabadell, UNIR, Cofidis, la Generalitat de Catalunya i el RACC.