El clàssic de Virginia Woolf, al club de lectura

El proper dijous 7 d’abril, de 18.30 a 20 hores i en format online, l’Associació 50a50 celebra una nova sessió del club de lectura, en aquest cas centrat en l’obra Una habitación propia” de Virginia Woolf. 

La nova sessió del club de lectura de 50a50 ens porta aquest clàssic deliciós de l’autora britànica, que reivindica la necessitat de què les dones tinguem un espai propi. Virginia Woolf va escriure aquest assaig el 1929, però manté tota la seva actualitat.

Segons la sinopsi del llibre:

“El 1928 a Virginia Woolf li van proposar donar una sèrie de xerrades sobre el tema de la dona i la novel·la. Lluny de qualsevol dogmatisme o presumpció, va plantejar la qüestió des d’un punt de vista realista, valent i molt particular. Una pregunta: què necessiten les dones per escriure bones novel·les? Una sola resposta: independència econòmica i personal, és a dir, una habitació pròpia.
Només feia nou anys que se li havia concedit el vot a la dona i encara quedava molt de camí per recórrer. Són molts els replegaments psicològics i socials implicats en aquest assaig de tan intel·ligent exposició; fascinants els matisos històrics que fan que el tema de la condició femenina i l’alienació de la dona a la societat no hagi perdut gens ni mica d’actualitat. Partint d’un tractament directe i fent servir un llenguatge esmolat, irònic i incisiu, Virginia Woolf narra una paràbola captivadora per il·lustrar les seves opinions. Un relat de lectura apassionant, la contribució d’una exquisida narradora al sempre polèmic assumpte del feminisme des d’una perspectiva inevitablement literària.”

La tertúlia estarà dirigida per part de la junta directiva de 50a50.