“Contentes: el lideratge femení ha entrat a la Cambra de Comerç amb un 22%”

 

Una vegada coneguts els resultats provisionals a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació 50a50 mostra la seva satisfacció per haver aconseguit representació amb les cadires de Núria Bosch i Sofia Lluch (sòcia de 50a50 i que forma part de la candidatura d’Enric Crous) i, sobretot, per haver introduït el missatge de la igualtat i la necessitat de donar pes al lideratge femení avançant cap a unes institucions públiques i privades paritàries.

L’associació celebra que s’hagi aconseguit que a les 40 cadires de la Cambra elegides per sufragi s’hi asseguin a partir d’ara nou dones, assolint així una representació femenina del 22,5% en la institució, el que representa un important salt qualitatiu respecte el 5% dels darrers comicis (tres dones sobre un total de 60 cadires triades per sufragi).

En paraules de la portaveu de les candidates de 50a50, Carol Daunert, “estem molt orgulloses de tota la feina feta i dels bons resultats obtinguts. Anem avançant cap al compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Gràcies a totes les candidates i sòcies i als seus grups de suport, i enhorabona per haver fet front a les pressions i haver mantingut sempre els somriures, en una campanya que en moltes ocasions ha estat protagonitzada per crispacions i retrets”.

L’Associació 50a50 felicita la candidatura d’Eines de País per uns resultats aclaparadors i els anima a treballar en els següents passos que hi ha per davant per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, per una institució paritària i per una cúpula de direcció amb representació femenina, d’acord amb la Llei d’Igualtat catalana. En aquest sentit, estem molt satisfetes per les declaracions de Mònica Roca, en representació d’Eines de País, que ha avançat una possible alternança de dos anys en la presidència de la Cambra entre un home i una dona. Des de l’associació, el nostre suport per fer-ho realitat i tota la col·laboració per anar avançant cap a la paritat efectiva.

L’Associació 50a50 dóna a conèixer el llistat de les nou dones elegides per tenir representació a la Cambra de Comerç de Barcelona:

Grup 2.2: Anna Mas (ANC)
Grup 4.1: Sofia Lluch (Crous i 50a50)
Grup 8.7: Núria Bosch (50a50)
Grup 9.1: Carme Minguella (ANC)
Grup 9.2: Núria Roca (ANC)
Grup 12.2: Maria Català (ANC)
Grup 12.4: Roser Xalabarder (ANC)
Grup 12.5: Mònica Roca (ANC)
Grup 13.1: Elisabet Camprubí (ANC)