Com deixar de ser invisibles professionalment, segons Laia Arcones

Emmarcat en el cicle de lideratge de 50a50, la personal brander Laia Arcones ha impartit un taller de competències centrat en la visibilitat femenina, sota el títol “Deixar de ser invisible professionalment”.

Segons ha explicat la sòcia de 50a50 especialitzada en marca personal, d’acord amb el llibre “Empowering yourself” de Harvey Coleman els factors que ajuden a arribar a les posicions de decisió de l’àmbit laboral són el rendiment i resultats (en un 10%), la imatge que es transmet (en un 30%) i la visibilitat (factor que té un pes del 60%). “Per tant no només hem de ser bones professionalment, també hem de semblar que som bones: hem de liderar la nostra visibilitat”, ha dit Laia Arcones.

Ha afegit que l’educació que rebem provoca una sèrie de situacions que en el conjunt generen la nostra invisibilitat professional. Per exemple, ens interrompen tres vegades més que a ells en les reunions, tenim el síndrome de la impostora, ens molesta l’excés de seguretat i l’arrogància dels homes, tendim a no dir que no per evitar els conflictes directes i treballem com a formiguetes a l’ombra, esperant que fruit del treball les oportunitats laborals arribin soles.

A més, de vegades també som invisibles intencionalment, per reactivitat, per perfeccionisme, per por al rebuig i a l’exposició, per demonització de la “venda personal”, segons recull l’article de Harvard Business Review “Why women stay out of the spotligh at work”.

“No deixis que la por superi el teu talent, perquè la visibilitat té a veure amb la teva feina, amb posar en valor el teu talent”, ha recomanat Laia Arcones, que ha fet referència a la piràmide de la visibilitat: que et coneguin, que et reconeguin, que et recordin, que et creguin, que et desitgin i que et triïn. Per aconseguir-ho, s’ha de treballar la visibilitat professional a distints nivells, des de la visibilitat interna fins a la visibilitat pública.

Laia Arcones és personal brander de dones professionals, especialitzada en lideratge i visibilitat femenina. Mentora acreditada i formada en igualtat, ha treballat durant més de deu anys com a directiva de marketing de grans empreses, per exemple Danone, Grupo Planeta o CaixaBank, entre d’altres. És professora d’Esade i autora del llibre “MamaBoss”, que va ser Amazon Bestseller Mundial en la categoria d’Economia i Empresa.