El dilluns 27 de novembre, presentem una altra sessió del Club de Lectura 50a50, on parlarem de l’obra “Nuevos hombres buenos. La masculinidad en la era del feminismo”. A més, tindrem el plaer de comptar amb el seu autor, Ritxar Bacete.

Aquesta obra manifesta la necessitat que els homes trenquin amb els fonaments d’una societat desigual d’estructura masclista i patriarcal. No sols pel fet que vulnera els drets de les dones sinó perquè, encara que molts no ho sàpiguen, tenen coartada la seva llibertat de ser. També reivindica la bondat dels homes, i del regal que ofereix el feminisme per a créixer i ser crítics amb la masculinitat hegemònica dominant i tòxica.

Un dels aspectes fonamentals de les noves masculinitats és “la paternitat positiva”, entesa com a homes empàtics, dedicats a cura dels seus éssers estimats. L’autor va explicar que “cuidant de la resta ens feminitzem, fins i tot biològicament”. Va exposar alguns estudis que manifesten que els nens i nenes de famílies més igualitàries són menys violents i més empoderats, assegurances, equitatius i amb millor formació. Per tant, el futur passa per a generar models transformadors i positius, basats en la diversitat, justícia, equitat, diàleg i pau. I Ritxar Bacete González és optimista perquè assegura que les construccions culturals poden canviar-se.

“Els homes també necessitem al feminisme, és una filosofia alliberadora que ens col·loca enfront del mirall”.

És per això que us esperem el dilluns, 27 de novembre a les 18:30 a la plataforma de Zoom, per parlar d’aquesta meravellosa obra amb el seu autor, Ritxar Bacete, així com compartit tots els nostres dubtes i inquietuds envers la temàtica que aborda.

Sessió gratuïta dirigida a sòcies i no sòcies, amb inscripció prèvia: info@50a50.org