Club de lectura sobre medicina i dones

El dilluns 26 d’abril a l’Associació 50a50 celebrem una nova sessió del club de lectura. Parlarem sobre l’obra “Mujeres invisibles para la medicina” amb la seva autora, la Dra. Carme Valls Llobet. La sessió, que serà en format online de 19 a 20.30 hores, servirà per evidenciar les diferències entre homes i dones en la salut i en els serveis sanitaris.

Carme Valls és política i metgessa, especialitzada en endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere. La seva reivindicació més important és la inclusió de les diferències entre homes i dones en el disseny i anàlisi d’estudis sobre patologies i tractaments.

Per què quan un home va amb dolor toràcic a urgències se li sotmet immediatament a un electrocardiograma i quan és una dona qui presenta idèntics símptomes se li dona un ansiolític? Per què una dona estressada és titllada d’histèrica i en canvi l’home pateix amb tota probabilitat el pes de la responsabilitat? Per què les dones continuen sent invisibles per a la medicina?

En aquest llibre, Carme Valls explica com el càncer de mama, les malalties cardiovasculars, les malalties mentals sense tractament, l’osteoporosi i altres malalties associades a la menopausa no són més que alguns exemples que, al costat de l’anorèxia o la bulímia, filles del tirànic culte al cos, clamen per una medicina adaptada a la dona. Dones invisibles per a la medicina és un recorregut pels diferents racons de la salut de les dones, sobre com es veuen a si mateixes i com permeten que les vegin els altres. Un document imprescindible per a totes que reivindica el naixement d’una medicina adaptada a les necessitats específiques de la dona.

Per participar a la sessió, cal inscriure’s-hi escrivint a info@50a50.org abans del mateix dilluns de la sessió a les 12h. Les persones correctament inscrites rebran un recordatori amb l’enllaç de la sessió, que es farà per Zoom.