Autoconfiança per a la reinvenció professional, amb Montse Pujada i Andrea Zambrano

La quarta sessió del programa de formació de lideratge femení de 50a50 s’ha centrat en la reinvenció professional. Amb les coach Montse Pujada i Andrea Zambrano de formadores, el taller ha ofert algunes claus per emprendre o prendre un viratge professional de forma serena.

Detectar les teves necessitats i prioritats i treballar l’autoconfiança són algunes d’elles. “Com a dones tenim tendència a escoltar més als altres en lloc d’escoltar-nos a nosaltres mateixes, i després ens pesen les obligacions de ser una bona professional, una bona mare, una bona parella, la qual cosa fa que acabem oblidant què és el que volem nosaltres mateixes”, ha explicat Montse Pujada. Una de les causes d’això és l’assumpció de la cura en la solitud, i per això des de 50a50 reclamem la corresponsabilitat, ja que tota la societat, parelles, institucions i empreses han de col·laborar i fer-ho possible.

“Una de les barreres per a la reinvenció està constituïda pels sabotejadors, els comentaris que t’arriben de l’entorn o de tu mateixa, i que són les pors a fer un pas”, ha afegit Andrea Zambrano. En efecte, aquests sabotejadors solen ser comuns a totes les dones, és una qüestió col·lectiva de gènere, transversal, connectada amb els estereotips de gènere que encara avui marquen l’educació.

La sessió ha establert les bases per a una bona reflexió de grup que es reprendrà en properes sessions formatives de 50a50 relacionades amb el lideratge femení.