Anna Mercadé, Creu de Sant Jordi 2020

Anna Mercadé i Ferrando, presidenta de l’Associació 50a50 i directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha recollit el guardó de la Creu de Sant Jordi de la mà del President Quim Torra, en un acte marcat per l’excepcionalitat de la pandèmia.

La Creu de Sant Jordi se li ha concedit a Anna Mercadé en reconeixement a la seva infatigable labor, pionera en la lluita pels drets de les dones, per la seva trajectòria com a directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i com a presidenta de l’Associació 50a50, i valorant la creació d’empreses de dones i la defensa i el desenvolupament de les habilitats femenines, que l’han fet mereixedora d’importants reconeixements europeus.

El President de la Generalitat de Catalunya ha lliurat les Creus de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats, a les quals ha qualificat “d’exemple i reflex del que és Catalunya”.

L’actriu i directora escènica Imma Colomer i el cuiner Joan Roca han pronunciat unes paraules d’agraïment en nom dels guardonats i guardonades.

La Creu de Sant Jordi, creada el 1981, és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya. La distinció reconeix les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya.

Anna Mercadé ha dedicat el guardó a les dones lluitadores per la igualtat, entre elles a les sòcies de 50a50.

Des de l’associació, a més de felicitar una vegada més la nostra presidenta per ser el nostre referent i font d’inspiració en la feina que portem a terme cap a l’ODS 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, volem agrair el suport de totes les persones i entitats que han subscrit la candidatura d’Anna Mercadé per a la Creu de Sant Jordi.