Lideratge Compartit

L’objectiu cinquè de l’Agenda de Nacions Unides pel 2030 és una part essencial dels Drets Humans: eliminar totes les formes de discriminació i de violència contra les dones i les nenes, reconèixer i valorar el treball domèstic i de cura de les persones, així com promoure la corresponsabilitat, garantir la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d’ oportunitats i de lideratge a tots nivells.

Si el 2030 no aconseguim la igualtat 50a50 entre homes i dones, els altres objectius de l’ONU no es podran assolir” Cristina Gallach

Arribar al 2030 on el cinquanta per cent dels llocs de decisió estiguin ocupats per dones és la condició sine qua non del compliment de l’agenda 2030 que té per finalitat aconseguir: la pau, l’eradicació de la pobresa, l’accés a l’educació, l’atenció mèdica, el treball digne, la igualtat d’oportunitats i la igualtat salarial.

Hem creat aquesta plataforma 50a50 Lideratge Compartit com a eina i recurs per treballar transversalment, des de totes les associacions, empreses i organitzacions per assolir aquest objectiu.

És el moment de que la societat doni un pas endavant en Drets Humans i es converteixi en una societat veritablement democràtica on la participació plena de les dones sigui en un 50% .

La societat necessita nous lideratges i noves maneres de governar, dirigir i administrar i aquests venen de la mà del que representa “lo femení” la tolerància, l’adaptació, la mediació, l’ètica, l’amor i la pau.

Ara ja està demostrat abastament que la participació de les dones en els Consells d’Administració i en els llocs de decisió comporten molts beneficis a les organitzacions, quant a eficàcia, eficiència, rendibilitat, menys risc d’endeutament i millora de les relacions personals. A més, tots els estudis ens demostren que les dones exerceixen el poder de manera cooperativa i col·laborativa.

Es per això que les dones volem transparència i meritocràcia, perquè és la única manera de que puguin millorar la qualitat democràtica i a la vegada, ser reconegut el talent femení.

Es l’ hora de que les dones entrin massivament als llocs de decisió perquè estan molt ben formades, i perquè treballaran de manera inclusiva, en cooperació, i aportant la seva visió de la realitat i posant les seves habilitats i qualitats especials per millorar les institucions i el món .

Tenim la llei d’ Igualtat catalana i la llei d’ Igualtat de l’ Estat. Cal complir-les!

Nosaltres ens hem posat en camí. Només les dones podem aconseguir aquesta revolució pacifica i silenciosa que està transformant el món i que varen començar les nostres besàvies, les sufragistes, i desprès han anat continuant tantes feministes de tot el món.

Hem creat un instrument per seguir avançant des de la col·laboració i la cooperació . Sumant, que és la única manera d’ avançar. Sabem que la nostra participació millorarà la societat, i deixarem un món millor per les nostres filles i netes.

Treballem a llarg termini per posar els pilars d’una nova societat i aquests pilars no poden ser altres que la Igualtat, l’equitat , la democràcia, la transparència, la meritocràcia, la inclusió, la diversitat…

Volem ocupar els espais de poder econòmic i social per diferents raons: justícia, estem molt ben preparades, som molt bones, aportem visions diferents, etc

No volem ser 100% o 90% homes i una dona Volem 50% dones i 50% homes No volem ser tríades a conveniència.. Volem participar en igualtat de condicions.

Volem aportar les nostres idees de com ha de ser el món, perquè volem transformar les institucions i la societat .

Perquè volem influir en totes les decisions, perquè totes i cadascuna ens pertany i afecta als nostres fills i filles.

Perquè volem posar unes altres regles del joc. Unes regles que no siguin hereves de la societat patriarcal endogàmica i masculina.

TOT PLEGAT PEL BE COMÚ I PEL PROGRÉS ECONÒMIC I SOCIAL.

Soles arribarem més aviat, però juntes arribarem més lluny”