50a50 compareix al Parlament de Catalunya

L’Associació 50a50 ha estat convocada a una compareixença al Parlament de Catalunya, concretament a la Comissió d’Igualtat i Feminismes, per aportar el nostre punt de vista sobre quines mesures legislatives es podrien portar a terme per tal de millorar la situació de totes les dones.

El dilluns 18 de juliol, la presidenta de 50a50, Anna Mercadé i Ferrando, i la vicepresidenta, Mar Gaya i Quiñonero, han estat les encarregades d’intervenir a la Comissió, a petició de la diputada socialista Gemma Lienas. Els contactes amb Lienas tenen un llarg recorregut i s’emmarquen en la línia d’acció de lobby de l’entitat, juntament amb les reunions amb altres polítiques, com la diputada d’Esquerra Jenn Díaz, seguint la línia de neutralitat política de l’associació.

A la Comissió, també ha intervingut la sindicalista Eva M. Gajardo Rodríguez, secretària d’Igualtat i Formació d’UGT Catalunya.

Com a públic, hi ha assistit una generosa representació de la junta directiva de 50a50, que ha donat suport a Mercadé i Gaya en la seva intervenció.

La ponència de les representants de 50a50 s’ha centrat en la necessitat de legislar la paritat en els llocs de decisió i ha estat molt ben rebuda per les parlamentàries, com demostra el fet de què han valorat la participació de 50a50 a altres comissions, com la d’Economia i Hisenda.

L’Associació 50a50 vol agrair públicament Gemma Lienas per la seva invitació i a totes les parlamentàries membres de la Comissió d’Igualtat per l’oportunitat d’exposar el nostre punt de vista sobre com avançar cap a l’assoliment de l’ODS 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.