💜 Aquesta tarda, el Col·legi de Periodistes ha estat testimoni d’una xerrada sobre prostitució i feminisme a càrrec d’Anna Farran, enfocada a explicar i detallar la normativa i les casuístiques que es troben al nostre país sobre el tema en qüestió. La prostitució ofereix impunitat als consumidors, permetent-los actuar sense conseqüències legals ni morals significatives. Aquesta impunitat legitima la mercantilització del cos de les dones, convertint la seva intimitat en un producte de consum.

💼 Amb un enfocament pràctic, i teòric, Anna Farran ha compartit amb totes les assistents dades extretes del seu treball de final de grau i ha obert un debat quant a pensament i filosofia de cada una d’elles. En aquest context, és crucial qüestionar les estructures que perpetuen aquesta explotació i treballar per a una societat més justa i equitativa, on la dignitat i els drets de totes les persones siguin respectats i garantits.

👁️‍🗨️ Anna Farràn exposa amb totes nosaltres la seva reflexió personal:

En primer lloc, crec que és importantíssim que associacions amb tant de pes no només es comprometin amb la lluita contra l’explotació sexual de les dones, sinó que a més inverteixin espai i temps en denunciar-la.

És vital que, entre totes, canviem el paradigma social que ens afirma com a cossos mercantilitzables i entenguem que els drets i la sexualitat de les dones no són negociables. Cal reconèixer en l’àmbit institucional la violència i opressió que suposa la prostitució, però encara és més urgent treballar en l’àmbit social i cultural per erradicar la idea que la sexualitat de les dones es pot comprar.

Davant l’explotació sexual de milers de nenes i dones diàriament, l’única resposta possible per protegir-nos és lluitar plegades cap a l’abolicionisme.

 

EN QUIN TIPUS D’ESTAT VOLEM VIURE?