Més de 60 dones es van reunir en l’emblemàtic Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per formar part d’un esdeveniment crucial en la lluita per la igualtat de gènere: la sisena edició del Fòrum Hipàtia. Sota el lema “Volem fets i no paraules”, el fòrum es va dedicar a abordar una problemàtica profunda i sovint invisibilitzada: “La violència econòmica contra les dones”.

Aquesta trobada, més que un espai de diàleg, es va transformar en un bastió d’aprenentatge i sensibilització, gràcies a les destacades intervencions de la Sra. Angels Calavia i Moliner i la Sra. Teresa Blasi Cot. Ambdues, dones advocades amb una trajectòria admirable, es van encarregar d’il·luminar les diverses formes de violència i discriminació que les dones enfronten tant en l’àmbit familiar com laboral. A través de les seves ponències, no sols van compartir dades i estadístiques, sinó que també van narrar històries reals, oferint solucions i estratègies per a combatre la violència econòmica.

L’esdeveniment, marcat per una atmosfera de solidaritat i apoderament, va evidenciar la necessitat imperant d’abordar la violència econòmica com un component clau de la lluita feminista. La participació entusiasta de les assistents i la qualitat de les discussions van subratllar la importància d’aquests espais per a la conscienciació i l’acció col·lectiva. Amb el compromís de continuar treballant per una societat més justa, el Fòrum Hipàtia va tancar les portes, deixant en clar que el camí cap a la igualtat requereix fets, no sols paraules.

La jornada va concloure amb un brindis patrocinat per les CavaWoman, que van presentar el nou projecte de ‘cava amb cor’.