El Cicle Hipàtia, contra les violències masclistes amb motiu del 25N

La quarta sessió del Cicle Hipàtia, que tindrà lloc el dimarts 23 de novembre, commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25N). Sota el títol “Violència estructural contra les dones” i amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, aquesta trobada és una declaració del Fòrum Hipàtia, que agrupa 24 entitats i associacions feministes, contra el masclisme estructural de la societat i les seves vexacions a tots els nivells, en l’àmbit privat però també en el professional i en el digital.

La sessió tindrà lloc el dimarts 23 de novembre, de 18.30 a 20 hores, en format online previ registre aquí.

Organitzat en aquest cas per l’Associació 50a50, el panell inclou prestigioses expertes en l’àmbit de les violències masclistes, que faran un recorregut pel fenomen dels maltractaments que les dones sofreixen pel fet de ser dones. “Les violències masclistes a l’àmbit privat, l’assetjament sexual o per raó de sexe a l’àmbit laboral, les vexacions als canals digitals i la dependència econòmica dels homes tenen totes una mateixa causa estructural”, avança la presidenta de 50a50, Anna Mercadé.

El programa de la sessió, que conduirà Mar Gaya Quiñonero, vicepresidenta de 50a50 i fundadora de la consultora Igualando, és el següent:

  • Anna Mercadé i Ferrando, presidenta de 50a50 i directora de l’ODEE de la Cambra de Comerç de Barcelona: “L’origen: la violència estructural sistèmica”
  • Alba Alfageme i Casanova, psicòloga i professora de la Universitat de Girona: “La violència masclista a l’àmbit laboral”
  • Sandra Ezquerra Samper, directora de la Càtedra de la UNESCO “Dones, desenvolupament i cultures” i coordinadora del grup de recerca “Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives” de la UVIC-UCC: “La violència masclista econòmica”
  • Lorena Garrido Jiménez, investigadora del Grup Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona: “La violència masclista a l’àmbit digital”
  • Silvia Moreira da Silva, responsable d’Atenció Psicosocial de l’Associació Hèlia: “La violència masclista a l’àmbit privat”
  • Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes: clausura

El Fòrum Hipàtia escenifica la unió de les associacions de dones empresàries, directives i professionals treballant per un mateix objectiu, la presència equitativa de dones en llocs de decisió, d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Les jornades del Cicle Hipàtia estan obertes, de forma gratuïta, a totes les persones interessades en reflexionar i avançar cap a la igualtat real entre dones i homes. Per participar a la quarta sessió, cal inscriure’s-hi a través d’aquest formulari. Les persones correctament inscrites rebran per correu l’enllaç de la reunió, que es farà a través de Zoom. Les inscripcions es tanquen el mateix dia de l’esdeveniment a les 10h.