La candidatura de 50a50 a la Cambra de Comerç de Barcelona celebra l’acte de final de campanya

 

13 dones valentes, representants de diferents sectors econòmics, lideren el projecte que lluita per una Cambra paritària, encaminada cap a la bona governança i el progrés sostenible

Les eleccions han començat avui, 2 de maig, i s’allargaran fins el proper 8 de maig. Serà la primera vegada a Espanya que s’utilitzi el vot electrònic

 

Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte de presentació de les candidates de l’Associació 50a50 a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, que se celebren des d’avui, 2 de maig, fins el proper dimecres 8 de maig i que representaran un abans i un després en ser els primers comicis en els quals es podrà votar telemàticament a Espanya.

La celebració, que ha tingut lloc al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” i que ha servit també com a clausura de la campanya, ha comptat amb la participació de les 13 dones que encapçalen les llistes en aquestes eleccions tan especials i disputades, i que s’han unit per defensar el canvi real i la renovació generacional d’aquest organisme, amb un nou lideratge, que aporti una nova economia i, en definitiva, una nova Cambra.

Per a les dones de l’associació, que presideix Anna Mercadé i que compta amb un centenar de dones a les seves files, aquesta modernització i actualització de la Cambra de Comerç de Barcelona passa per assolir una representació paritària al ple de la Cambra, amb un 50% de dones amb dret a veu i vot reals en la institució. Així, les candidates de 50a50 creuen en el lideratge compartit i assolit per meritocràcia, on el talent femení sigui part del progrés econòmic i aporti noves formes de fer basades en la generositat, l’eficiència, el consens i la transparència. El seu objectiu és aconseguir un efecte en cascada a altres institucions i entitats, i volen començar treballant-ho a la Cambra ja que creuen que aquesta ha d’ésser un referent en l’orientació de les polítiques empresarials catalanes.

En l’acte de presentació, la vicepresidenta de 50a50, Mar Gaya, ha destacat: “Les dones som la meitat de la població i necessitem tenir una representació real i vinculant als llocs de presa de decisió, sense dependències, per una societat més justa i igualitària, d’acord amb la Llei d’Igualtat catalana i d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides”.

“Estem molt orgulloses de ser avui aquí. Des del nostre punt de vista, ja hem guanyat”, ha afegit Cristina Oliva, Secretària de l’Associació. “Hem aconseguit introduir el discurs de la paritat i els valors del lideratge femení a l’agenda de totes les candidatures. I tot i que no ha estat fàcil, estem convençudes de què ha arribat l’hora del canvi i de què des de 50a50 hi jugarem un paper clau”, ha conclòs.

L’acte també ha servit per apropar encara més les diferents candidates al seu electorat i per repassar alguns dels punts clau del programa de l’associació, com són: la promoció i suport al teixit industrial català, l’ajuda a la internacionalització de tot tipus d’empreses (sobretot les petites i mitjanes), l’aprofitament i optimització de les noves tecnologies en l’empresa, així com l’impuls a la innovació i la recerca, el creixement sostenible, la responsabilitat social corporativa i l’accés de tot el teixit empresarial català a la formació necessària per progressar.